دکتر علیرضا فیروز، بابیان اینکه، انجمن بین‌المللی پوست International Society of Dermatology (ISD) قدیمی‌ترین و پرمخاطب‌ترین انجمن بین‌المللی درزمینهٔ بیماری‌های پوست است که اعضای آن را متخصصین پوست تشکیل می‌دهند، گفت: این انجمن از سال 1959 تأسیس‌شده و هدفش ارتقای آموزش و همچنین سرویس به جامعه درزمینهٔ کنترل بیماری‌های پوست است.
وی افزود: یکی از فعالیت‌های این انجمن برای رسیدن به این سه هدف، برگزاری کنگره‌هاست که در 3 رده کنگره‌های بین‌المللی، قاره‌ای و منطقه‌ای برگزار می‌شوند.
دکتر فیروز، با اشاره به چگونگی برگزاری این کنگره‌ها گفت: کنگره‌های بین‌المللی (International Congress) هر 4 سال یک‌بار برگزار می‌شوند. نخستین کنگره بین‌المللی در سال 1964 و دوازدهمین آن ماه قبل در آرژانتین برگزار شد.
وی بابیان اینکه، مخاطبین این کنگره‌ها متخصصین پوست در سراسر جهان هستند. تصریح کرد: بعضی از کنگره‌ها نیز به‌طور منطقه‌ای (Regional Congress) و هرساله در کشورهای مختلف برگزار می‌شود و مخاطبین آن درماتولوژیستهای همان کشور و کشورهای همسایه هستند.
دکتر فیروز ادامه داد: سومین دسته از کنگره‌ها در حد وسط دو کنگره ذکرشده به نام کنگره‌های قاره‌ای (Continental Congress) و هر دو سال یک‌بار برگزار می‌شود که تاکنون 5 تای آن به ترتیب در کشورهای کلمبیا، روسیه، آفریقای جنوبی، فیلیپین و امارات متحده عربی برگزارشده است. گروه هدف درماتولوژیستها کشور میزبان و کشورهای همان قاره هستند.
وی در خصوص روند انتخاب کشور ایران به‌عنوان میزبان برگزارکننده کنگره بین‌المللی درماتولوژی در سال 2018 میلادی گفت: سال گذشته در کنگره منطقه‌ای که در ایران برگزار شد افرادی نیز از هیئت‌مدیره ISD در این کنگره حضور داشتند که برنامه بسیار خوب علمی توسط متخصصین ایرانی موجب شد که ما را برای داوطلبی کنگره قاره‌ای تشویق کنند. این پیشنهاد منجر شد تا پروپوزالی تهیه کنیم و با ذکر شرایط میزبانی ایران و مرکز پوست و جذام و همچنین شرایط درماتولوژی در ایران، به همراه نامه حمایتی از دفتر روابط بین‌الملل وزارت بهداشت، به هیئت‌مدیره ISD ارسال کنیم.
دکتر فیروز افزود: این پیشنهاد به همراه پیشنهاد کشورهای دیگر که درخواست میزبانی این کنگره را در سال 2018 داده بودند در چندین جلسه هیئت‌مدیره ISD موردبررسی قرار گرفت که نهایتاً در آخرین کنگره بین‌المللی که ماه گذشته در آرژانتین برگزار شد ضمن انتخاب این‌جانب به‌عنوان عضو هیئت‌مدیره این انجمن میزبانی کنگره قاره‌ای 2018 تحت عنوان ISD Continental Congress of Dermatology 2018 (CCD2018) به ایران واگذار شد.
رئیس مرکز آموزش و پژوهش بیماری‌های پوست و جذام دانشگاه خاطرنشان کرد: این کنگره طبق برنامه، 5 تا 7 اردیبهشت سال 1397 در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما و با همکاری ISD برگزار خواهد شد.
دکتر فیروز در خصوص سخنرانان شرکت‌کننده در این کنگره گفت: علاوه بر اینکه اعضای هیئت‌مدیره ISD سخنرانانی را معرفی خواهد کرد، این کنگره از طریق مرکز پوست و جذام دانشگاه علوم پزشکی تهران و ISD در سطح آسیا معرفی خواهد شد.
وی افزود: گروه هدف در این کنگره درماتولوژیست های قاره‌ی آسیا هستند، البته گروه هدف اول درماتولوژیستهای کشورهای همسایه من‌جمله عراق، ترکیه، افغانستان، پاکستان و کشورهای حوزه خلیج‌فارس و شمال ایران ... و در سطح آسیا کشورهای بنگلادش، هند، چین هستند ضمن اینکه معرفی این کنگره در سطح بین‌المللی، قاره‌ای و منطقه‌ای نیز آغازشده است.
دکتر فیروز بابیان اینکه، پیش‌بینی می‌کنیم علاوه بر 50 تا 70 سخنران دعوت‌شده از طریق ISD حداقل حدود 100 شرکت‌کننده نیز از کشورهای مختلف در این کنگره حضور یابند، تصریح کرد: این فرصت بسیار خوبی است که مدعوین با آداب و فرهنگ ما و وضعیت درماتولوژی و نیز درماتولوژیستهای ایران آشنا شوند البته تبادل علمی در این کنگره موجب می‌شود که ایران نیز فعالیت‌های پژوهشی و آموزشی مشترک درزمینهٔ ی درماتولوژی با کشورهای شرکت‌کننده را برقرار کند.
وی ادامه داد: ضمناً برای معرفی این کنگره در سطح کشور اولین جلسه کمیته برگزاری کنگره روز دوشنبه خرداد 25 اردیبهشت، با حضور نمایندگانی از دفتر روابط بین‌الملل وزارت بهداشت، معاونت تحقیقات و فناوری و دفتر روابط عمومی دانشگاه، مدیران گروه‌های پوست سراسر کشور (11 گروه)، روسای مراکز تحقیقاتی پوست از سراسر کشور (8 مرکز) و همچنین نمایندگانی از انجمن متخصصین پوست تشکیل شد.
دکتر فیروز محورهای موردبحث در این کنگره را انواع بیماری‌های پوستی برحسب شیوع در جهان مثل، اگزما، آکنه، سرطان‌های پوست، جراحی‌های پوستی، زیبایی و لیزر عنوان کرد و گفت: در این کنگره، پنلی در خصوص وضعیت درماتولوژی در ایران برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: انجمن ISD نیز در پنلی به معرفی فعالیت‌های این انجمن خواهد پرداخت و جایزه ماریا دوران که نام یکی از اعضای درگذشته ISD است به یک خانم به‌عنوان برنده اهدا خواهد کرد. همچنین ISD از دو نفر از متخصصین جوان خانم در رشته پوست دعوت می‌کند تا در خصوص فعالیت‌های پژوهشی خود سخنرانی کنند.
دکتر فیروز در ادامه تصریح کرد: البته ما در حال مذاکره با ISD هستیم تا پنلی در خصوص وضعیت درماتولوژی در کشورهای شمال ایران برگزار کنیم تا همکارانی که از این کشورها در این کنگره حضور دارند به معرفی وضعیت درماتولوژی در کشورهای خود بپردازند.
وی در پایان سخنان خود گفت: این مرکز تاکنون 4 مورد از کنگره‌های منطقه‌ای را با همکاری ISD برگزار کرده که آخرین آن اردیبهشت‌ماه سال قبل در تهران بود. علاوه بر سخنرانی در این کنگره مقالاتی هم به‌صورت پوستر و هم به‌صورت پوستر الکترونیک در فضایی که بدین منظور تعبیه خواهد شد ارائه می‌شود. سایت کنگره هم‌جهت اطلاع‌رسانی، ثبت‌نام و دریافت خلاصه مقالات به نشانی www.ccd2018.ir راه‌اندازی شده است.